Current track
TITLE
ARTIST

Background

17-07-2021 tot 24-07-2021 / Alarmschijf / Janneke de Roo – Dans Op Een Vulkaan

Written by on 17 juli 2021

Alarmschijf:
Janneke de Roo – Dans Op Een Vulkaan

Janneke de Roo - Dans Op Een Vulkaan

Met “Dans op een vulkaan” heeft Janneke de Roo een potentiele hitsingle toegevoegd aan haar al indrukwekkende discografie. De single heeft ze wederom opgenomen in de haar zo vertrouwde studio van Kees Tel. Het adres waar ze al jaren haar nummer opneemt. En met deze single hoopt ze wederom de steun
te krijgen van de radiostations door deze single op de playlijst te plaatsen.
En natuurlijk het nummer samen met vele van haar andere singles op het podium live ten gehore te brengen.
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom deze single en haar andere (muzikale) activiteiten door haar facebook pagina te bezoeken .

Met dank aan: Geert Hakse

Biografie

Lang geleden verwierven ze landelijke bekendheid met hun “Blauwe Korenbloemen”. Zeven singles en twee albums later werd het stil rond de Zusjes de Roo. Ze stopten, behalve Janneke. Zij bleef zingen in één van de vele koren die Drenthe rijk was. Een onuitwisbare herinnering, maar haar wens was toch om geheel solo het podium weer te betreden.

Die wens ging in vervulling in het jaar 2005. Opnieuwe werden nummers als “Blauwe Korenbloemen” aan het publiek ten gehore gebracht. Hans Schiffers (AVRO) was één van de kenners die Janneke ermee complimenteerde. Blauwe Korenbloemen is dan nog steeds een nummer dat bijzonder veel gedraaid wordt op de diverse radiozenders in het land.
Gesteund door deze aandacht dook Janneke de studio van Gerto Heupink in, voor haar eerste SOLO-album: “Rozen Voor Jou Alleen”. Nummers als “Een Heel Mooie Nacht” en “Waar Komt Toch Een Droom Vandaan” kregen volop aandacht.

Trost kon de conclusie trekken dat Janneke was (her)ontekt en met man en macht werd gewerkt aan een opvolger. Deze kwam in het voorjaar van 2007 en kreeg de titel “Espresso Italiano”. Opnieuw was er veel radio-aandacht en het nummer verscheen op vele compilatie-cd’s. Een muzikaal slot was er ook in dat jaar, want met “Mien Drenthe” werd in de provincie enorm gescoord.

Het jaar 2008 bracht haar een hitnotering met “Hallo Hallo” in de Radio NL Top 30. Ook verscheen in het najaar van 2008 “De Wereld Is Van Jou”. Dat waren beide titelnummers van het nieuwe album “Hallo Hallo De Wereld Is Van Jou”.

In 2009 werd het een druk muzikaal jaar, want Janneke bestormde de Dutch Mega Charts met “Draai Mee Met Die Kermis”, en later dat jaar deed ze dat nog eens met “Zeeman”. Wederom was er veel aandacht op de diverse muziekzenders.

Het is 2010 als Janneke alweer vijf jaar solo op het podium staat. Dat werd bekroond met het album “Onvergetelijk”, dat dertien onvergetelijke nummers met allen een speciale betekenis omvat. Het jubileum werd gevierd in een bomvol Parc Sandur te Emmen, waar meer dan 750 mensen op afkwamen.

Ook in 2011 horen we veel van Janneke. De nummers komen uit de studio van Kees Tel, die haar laatste zeven singles produceerde. Hij is mede verantwoordelijk voor de typische Janneke-sound. In het voorjaar kwam “Vaya Con Dios”, een nummer dat wederom veel radio-aandacht kreeg en terug te vinden was op vele compilatie-cd’s. Na de zomer kwam “40-50-60” uit, dat bij vele radiozenders tot “schijf van de week” werd uitgeroepen. Daarna verscheen het mini-album, of maxi-single, “Alles”. De titelsong werd wederom hartelijk otnvangen.

In 2012 blijft het eerst even rustig, al is dat een bewuste keuze. In juni brengt Janneke echter haar nieuwe single “Lieve Lieveling uit”. Het nummer beleeft een superstart en staat na één week al in de Radio NL Top 30.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Chat gezellig mee op Discord >>>