Current track
TITLE
ARTIST

Background

24-04-2021 tm 30-04-2021 / Tipschijf / Piet Junior – Alles Wat Ik Doe

Written by on 23 april 2021

Tipschijf:
Piet Junior – Alles Wat Ik Doe

Piet Junior - Alles Wat Ik Doe

Piet Junior

Pieter Spijkerman alias Piet Junior (26) is de reizende rapper en geeft een kijkje in de gesloten gemeenschap van de woonwagenbewoners. Eén van zijn grootste muzikale voorbeelden is Elvis Presley, in hem ziet hij zichzelf terug. Elvis kwam ook uit een woonwagen waar het maken van countrymuziek de norm was, toch koos Elvis voor Rock ’n Roll. Dit gebeurde bij Piet ook, maar dan met hiphop!

Op het kamp staat familie en loyaliteit centraal. Piet groeide op met zijn broers en neven en werd gefascineerd door rapteksten. Op zijn dertiende nam hij zelf een nummer op in het Bargoens en plaatste dat op YouTube. Na een weekend was het liedje meer dan 10.000 keer beluisterd en werd hij gebeld voor een optreden. Er was geen weg meer terug.

Inmiddels is hij getekend bij Ali B’s platenmaatschappij TRIFECTA en wil Piet met zijn no-nonsense hiphop zijn ervaringen delen over het leven van het kamp. Piet maakte underground furore met nummers als ‘Lovie’ en ‘Vlotte jongens’ en werkte al met Esko, Young Ellens en Brace. Maar ook in het Hollandse genre werd hij miljoenen keren gestreamd dankzij samenwerkingen met o.a. Jaman, Marlous en Tinus Hoekstra. Via TRIFECTA verscheen in 2020 zijn debuut EP ‘Van ’t Kamp’ met daarop de hit ‘Dingen Die Normaal Zijn’, voorzien van een iconische videoclip. Niet lang hierna volgde een samenwerking met Jeffrey Heesen voor de single ‘Lach Nooit’.

In de realityserie ‘Bij ons op het kamp’ (te zien op RTL5, Videoland) worden de stappen die Piet neemt nauwlettend gevolgd. Zo is te zien hoe hij aan nieuw repertoire werkt, maar ook hoe hij het podium deelt met Amerikaanse hiphopster The Game. Op dit moment werkt Piet Junior aan zijn debuutalbum wat in 2021 zijn verschijnen via TRIFECTA.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Chat gezellig mee op Discord >>>