Current track
TITLE
ARTIST

Background

22-01-2022 tot 29-01-2022 / Tipschijf / Billy Dans – Hazes

Written by on 22 januari 2022

Tipschijf:
Billy Dans – Hazes

Billy Dans - Hazes

Billy Dans is een Amsterdamse songwriter/rapper geboren in de Jordaan. Het kan dan ook niet anders dan dat Billy door zijn Jordanese achtergrond groot wordt gebracht met nummers van Johnny Jordaan, Willy Alberti , Andre Hazes en Tante Leen. Maar Billy kiest niet voor het levenslied. Met een vader die een eigen café runde was dat natuurlijk ook niet moeilijk.

Na het horen van Nederlandse rap, raakte hij geïnteresseerd in muziek en begon met rappen. In 2009 scoort hij Samen met zijn beste vriend Lyon een hit op YouTube met ‘Voorbij’ (meer dan 6 miljoen views) en daar begon de eerste stap naar meer. Gaandeweg ontwikkelt de taalsnelle virtuoos een feilloos gevoel voor het schrijven van rake Nederlandse teksten, een ideale reden om Billy Dans te boeken.

De coronatijd heeft Billy met name besteed aan het schrijven van tracks voor hemzelf en andere artiesten. Afgelopen week behaalde Billy als co-writer de gouden status met ‘Frans Duits’ van Frans Duijts en Donnie. Billy Dans schrijft intussen veel liedjes voor andere artiesten. Zo waren er de afgelopen jaren successen met Tino Martin (platina album), René Froger, Jan Smit (goud), Donnie, Ruben Annink, Wolter Kroes, e.v.a.

In 2020 scoorde hij zelf een hit met zijn eigen single ‘Beach Vibe’ waarmee hij miljoenen streams behaalde.
Het komende jaar zal ook in het teken staan van zijn eigen carrière.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Ga naar Flex-Radio Whatsapp chat:
Chat nu via Whatsapp >>>>