Current track
TITLE
ARTIST

Background

05-02-2022 tot 12-02-2022 / Alarmschijf / Alissa May – Eleven

Written by on 5 februari 2022

Alarmschijf:
Alissa May – Eleven

Alissa May - Eleven

De kaft is prachtig, maar wat in het boek staat liegt er niet om. Alissa May deelt haar kwetsbare, eerlijke en rauwe kant van zichzelf in haar lyrics verpakt in een song met pop-rock invloeden gestoken in een 2022 jasje.

Waar het avontuur van Alissa May begon op jonge leeftijd, toen ze op 11-jarige leeftijd voor het eerst alleen op een podium stond, rolde ze al gauw van het ene muziek optreden in het andere. Als 18-jarige deed ze mee aan The Voice of Holland waarmee ze maar liefst de halve finale bereikte. Haar performance bleef niet onopgemerkt want in 2019 werd zij gevraagd om het voorprogramma van Davina Michelle te verzorgen tijdens de Skyward Club Tour. Kort hierna dook ze de studio in om een eigen nummer op te nemen en al snel volgde haar eerste single ‘Don’t Leave Me’ in maart 2020.

2020 en 2021 was voor iedereen een vreemde tijd. Alissa May nam dit moment om voor zichzelf een frisse start te maken. Zo keerde ze volledig naar binnen om pijn van het verleden te kunnen verwerken door ze om te zetten in poëtische lyrics. In samenwerking met producer en gitarist Wesley Nuis (ook bekend als de gitarist van Davina Michelle) heeft Alissa May haar nieuwe sound gevonden waarbij ze het genre pop-rock nieuw leven in blaast.

Muziek is voor Alissa een vorm van therapie en comfort, iets waar ze niet graag openlijk over praat maar wat ze via haar songs wel wil delen met anderen om te laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Een korte ontsnapping aan het gewone leven en de problemen die daarbij horen. Een uitlaadklep, niet alleen voor haarzelf maar ook voor anderen.

Binnenkort is Alissa May te zien in het nieuwe TV-programma ‘’Better Than Ever’’ op RTL 4 gehost door Waylon. Hier zal haar verhaal als artiest en muziek rijkelijk aan bod komen. Daarnaast zal zij als kers op de taart begin februari ook haar nieuwste single ‘’Eleven’’ uitbrengen.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Ga naar de chat:
Chat nu >>>>