Current track
TITLE
ARTIST

Background

03-04-2021 tot 11-04-2021 / Alarmschijf / Jeffrey Heesen – Gegaan

Written by on 3 april 2021

Alarmschijf:
Jeffrey Heesen – Gegaan

Jeffrey Heesen - Gegaan

“Jij bent gegaan, zonder iets te zeggen tegen mij. Jij bent gegaan maar toch ben je steeds in mijn buurt.” Zo luiden de eerste 2 zinnen van de nieuwe single van Jeffrey Heesen, getiteld “Gegaan”.
Een bijzondere mix van soul, gospel en levenslied. De gospel invloed wordt duidelijk benadrukt door middel van het koor dat bestaat uit moeder en dochter Muriel Blijd & Talita Blijd.

Biografie

De uit het Brabantse Oss afkomstige Jeffrey Heesen maakt een verpletterende indruk als finalist van de talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen 2015 op SBS6. Zijn performance en uitstraling worden door de juryteams bejubeld en duidelijk is dat Nederland een topartiest rijker is. Vanaf het moment dat Jeffrey Heesen op 11 september 1990 werd geboren kreeg hij de muziek met de paplepel ingegoten: al op 5-jarige leeftijd weet Jeffrey hoe de accordeon werkt en doet hij mee aan diverse talentenjachten. In 2004 verschijnt zijn debuutsingle Hey Lieve Meid. Na zijn deelname aan BZT kan hij volop gaan schrijven en componeren. De door hemzelf geschreven zomersingle Mag Ik De Zon Laten Schijnen laat al duidelijk zien welke kant Jeffrey uit wil met zijn muziek. Ook de opvolger De Wereld Is Van Ons is in dezelfde stijl en wordt net zo enthousiast ontvangen. Met de single One Night Stand laat hij zien veelzijdiger te zijn en niet zomaar in een hokje te plaatsen is. Op M’n Engel wordt zo enthousiast gereageerd dat er ook een kerstversie verschijnt. Deze singles zijn natuurlijk te vinden op zijn debuutalbum Intens. Samen met producent Waylon van der Heijden maakte Jeffrey een album waar hij met recht trots op is. Buma.nl beloont zijn inspanningen met de Buma NL Award Grootste Talent. Dat Jeffrey nog meer noten op zijn zang heeft bewijst hij met het verschijnen zijn nieuwste album Verbintenis waarop hij zijn genre nog meer verdiept en nog meer verbreding zoekt.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Chat gezellig mee op Discord >>>