Current track
TITLE
ARTIST

Background

02-10-2021 tot 09-10-2021 / Alarmschijf / VanVelzen – Jij maakt muziek

Written by on 2 oktober 2021

Alarmschijf:
VanVelzen – Jij maakt muziek

VanVelzen - Jij maakt muziek

VanVelzen laat diepe indruk achter bij Beste Zangers Kijker

Karsu:’ […] wat Roel ermee gedaan heeft blies mij helemaal omver’.

Beste Zangers weet de kijker elk jaar weer te voorzien van ontroerende beelden. Het is elke keer de kunst van de artiesten om met de juiste blik in de ziel van een ander te kijken. VanVelzen deed dat op een wel heel bijzondere manier; hij maakte een indrukwekkende, Nederlandstalige versie van Karsu’s ‘Birak Beni Böyle’.

Turkse Soap

Wat menig Nederlander ontgaan is, is dat het origineel Birak Beni Böyle’, van Karsu zelf, al immens populair is onder haar publiek. Karsu schreef het lied al een aantal jaar geleden, het was voor het eerst dat zij in het Turks schreef. Toen het werd opgepikt in het Turkse equivalent van Goede Tijden Slechte Tijden kon niemand meer om het lied heen. Sindsdien is het een vast onderdeel van Karsu’s repertoire.

De weg naar Beste Zangers

De kijker mocht van muzikale-alleskunner VanVelzen wat verwachten dit seizoen. Toch kan ook VanVelzen zichzelf overtreffen. Dat deed hij met ‘Jij Maakt Muziek’; een tekst waar hij samen met Paul de Munnik zijn tanden in heeft gezet. VanVelzen: “Het schrijven van ’Jij Maakt Muziek’ was een keerpunt voor mij als muzikant; dit was het eerste liedje dat ik in het Nederlands schreef in de wetenschap dat ik het ook zelf zou gaan uitvoeren. De melodie zong al dagen in mijn hoofd rond en het onderwerp van de tekst kwam als vanzelf. Doordat ik Karsu al had leren kennen vóór Beste Zangers, durfde ik een hele persoonlijke tekst voor haar te schrijven. Er zitten flink wat raakvlakken in onze karakters; van het grote moeite hebben met het afwijken van je eigen ingesleten paden tot de noodzaak om iemand naast je te hebben in het leven om alles te kunnen relativeren.”

De reactie van Karsu zelf spreekt boekdelen: VanVelzen heeft duidelijk de juiste snaar weten te raken: “Ik wist zelf al dat je met Birak Beni Böyle veel kanten op kon, van smartlappen naar salsa, maar wat Roel ermee gedaan heeft blies mij helemaal omver. Ik denk dat ik het de rest van mijn leven op repeat ga zetten. Dit is kunst tot in zijn top!”

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Chat gezellig mee op Discord >>>